Presseomtale

Drabstiltalte hævder, at fisker havde abstinenser og ville brænde skib af

Advokat Jan Schneider repræsenterer aktuelt en af de tiltalte i en drabssag, også kendt som “Kuttersagen” ved Retten i Holstebro.

TV 2

Advokat beskylder politiet for passivitet mens ældre blev svindlet

Politiet aflyttede gerningsmænd i 3 måneder før de greb ind. Imens blev borgernes konti tømt for penge

Jyllands-Posten

Britta Nielsens retssag om hendes private pensionsopsparinger

Britta Nielsen har i forbindelse med rettens behandling af beslaglæggelse af to af hendes private pensionsopsparinger valgt advokat Jan Schneider til at repræsentere sig.

Genoptagelse af hashsag som følge af fejl i DNA-spor

Den Særlige Klageret har afgjort, at en sag om besiddelse af hash skal gå om. Dette skyldes, at der er fundet fejl i gennemgangen af DNA-spor i sagen.

Strafudmåling i stor våbensag overrasker anklager

Strafudmålingen i en stor sag om våbensmugling ligger en del lavere, end hvad senioranklager Jesper Klyve fra Statsadvokaten i Viborg havde forventet.

PET udleverede først vigtigt bevismateriale i retten i stor våbensag

Først under retssagens hovedforhandling udleverede PET en video- og lydoptagelse fra begivenheden, hvor en kurér blev anholdt. Dette skete således efter, at agenter var blevet afhørt som vidner i retten.

Forsvarsadvokater ikke tilfredse med politiets grundighed i bestikkelsessag

I sagen om bestikkelse af to ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, mener forsvarsadvokaterne at politiets efterforskning er blevet udført uden den fornødne grundighed.

Smuthul i lovgivning sikrer gennemførelse af straffesag

En sag ved Retten i Horsens blev ændret fra at være en nævningesag til en domsmandssag, hvilket medførte, at sagen kunne gennemføres på trods af coronarestriktioner.

Ny tiltale i udbyttesagen vækker undring

Advokat Jan Schneider er forundret over, at hans klient og fem øvrige personer er blevet tiltalt i udbyttesagen. Ifølge advokat Jan Schneider har de tiltalte i vidt omfang samarbejdet med Bagmandspolitiet og de danske skattemyndigheder.

Mand frifundet for i sag om køb af 20 kg. amfetamin

Retten i Aalborg frifandt den 57-årige tiltalte for tiltalen om køb af 20 kg. amfetamin. Retten lagde ved frifindelsen vægt på, at der ikke var noget vidne, efter at sagens kronvidne trak sin vidneforklaring tilbage.

Forsvarsadvokat Jan Schneider mener dræbt ulv kan have været en hybrid

Forsvarsadvokat Jan Schneider har sået tvivl om, hvorvidt det dræbte dyr var en ulv eller en hybrid, og derfor har han anmodet om, at der skal gennemføres en ny DNA-analyse af det skudte dyr.

Tilgivelse fra familie redder drabsmand fra dødsstraf

En dansk statsborger blev idømt to års fængsel og en bøde for drab på sin mor i De Forenede Arabiske Emirater. Dette medfører normalt dødsstraf, men drabsmandens familie har tilgivet ham, og derfor kan sagen få et andet udfald.

Advokat Jan Schneider hyret til at hjælpe kovoso-albaner med at undgå udvisning

Kosovo-albaneren Besar Mustafaj blev ved Landsretten i Sønderborg idømt to års fængsel og udvisning af Danmark i 12 år. Advokat Jan Schneider vil tage sagen videre til Højesteret eller til menneskerettighedsdomstolen.

Fængselstraf ændret fra 8 års fængsel til 5 års fængsel for sprængning af bilbombe

Vestre Landsret har frifundet en 43-årig mand for at ville forsøge at dræbe sin fætter og dennes lille datter. Til gengæld blev han kendt skyldig i at have udsat dem for overhængende livsfare.

Forsvarere kræver fuld aktindsigt i sag mod anklager

I et stort sagskompleks om narkotikahandel på Christiania har Den Uafhængige Politiklagemyndighed besluttet, at det skal undersøges, om en eller flere anklagere har påvirket vidner. Forsvarere vil have aktindsigt i hele undersøgelsen.

Dom i stor cigaretsmugler-sag

Retten i Randers afsagde i dag dom i én af Danmarks største cigaretsmugler-sager. Straffen blev udmålt til fængsel i 3 1/2 år mod anklagemyndighedens påstand om 5 års fængsel. Der skete samtidig frifindelse i ét af sagens større forhold.

Politi vil have billeder af eftersøgte delt på sociale medier: »Det er kun et spørgsmål om tid, før en uskyldig ryger på nettet«

Politiet får nu en internetside med billeder af eftersøgte personer. Ønsket er at få borgerne til at dele billederne på de sociale medier. Det møder dog kritik fra forsvarsadvokat, der bekymrer sig om risikoen for offentlig hetz.

Berlingske

Ny retssag mod drabstiltalt dansker i Dubai

Muligvis risikerer dansk mand i De Forenede Arabiske Emirater dødsstraf for at have slået sin mor ihjel.

Fyens Stiftstidende

Forsvarer: Nu bør Pusher Street-sager gå om

Den Særlige Klageret bør se på, om den stort anlagte Pusher Street sag skal gå om efter flere sigtelser mod anklagere, siger sagens forsvarer.

Politiken

Drama i landsretten: Inhabil anklager i Christianiasag trækker sig

Anklageren beskyldes for at have stillet stærkt ledende spørgsmål til politividner. Forsvarer i sagen kalder det en skandale.

TV2

Skibonit frikendt i skudsag: »Håbløs efterforskning«

Sagen kom for retten i Viborg fredag den 8. Tiltalen var alvorlig, men endte med en frifindelse.

Skive Folkeblad

Sad uberettiget varetægtsfængslet – nu får han erstatning

44-årig mand tilkendt erstatning for 134 dages uberettiget varetægtsfængsling i brandsag fra Jerslev.

NORDJYSKE

Flygtning frifundet for fup, vold og trusler – dømt for flugt

En 47-årig iraker med asyl i Danmark er blevet frifundet i sag, hvor han var anklaget for bl.a. at have hævet danske ydelser via en dækadresse i Aarhus V, mens han boede i England. Forsvarer vil nu kræve en stor erstatning.

Jyllands-Posten

55-årig frifundet for vidnetrusler – spillede bare guitar og sang

En 55-årig mand blev frifundet ved retten i Herning, efter han havde siddet varetægtsfængslet i fire uger. Den 55-årige søger nu om erstatning.

Dagbladet Ringkøbing Skjern

Dansker slipper for dødsstraf: Familien tilgiver og redder ham

En dansk statsborger er idømt to års fængsel og en bøde for drab på sin mor i De Forenede Arabiske Emirater.

BT

Uddannelseschef frifindes for svindel med fupkurser

Vestre Landsret har frifundet en uddannelseschef ved Skanderborg Odder Center for Uddannelse. Det oplyser mandens forsvarsadvokat, Jan Schneider.

Politiken

Fem års fængsel for bilbombe i Randers

43-årig mand er meget tilfreds med, at han frifindes for at ville dræbe fætter og dennes datter.

DR

Forsvarsadvokater: Udvisning af stenkastere er umuligt

Det strider mod menneskerettighederne at udvise ballademagere for at kaste sten mod politiet, siger advokat.

TV2 Fyn

Glædestårer hos frifundet

57-årig blev frifundet i sag om tyve kilo amfetamin, mens 35-årig fik otte års fængsel.

NORDJYSKE

Anklage: HA’er bestilte mord

En 46-årig HA-rocker udstyrede tre rockerlærlinge fra gruppen AK81 med en skarpladt pistol og bad dem om at skyde en 26-årig mand fra en rivaliserende bande. Sådan lyder anklagen i dag ved retten i Århus.

Jyllands-Posten

Mangler du advokathjælp?